Novinky a tiskové zprávy 2005

Kovohutě Příbram vyrábějí bezolovnaté výrobky

15.04.2005 Společnost Kovohutě Příbram nástupnická, a. s., která je zpracovatelem odpadů s obsahem olova a drahých kovů, odpadů z elektrických a elektronických zařízení a výrobcem olova a jeho slitin, vyrábí ve své divizi Produkty také bezolovnaté výrobky.

Divize nabízí pestrou škálu výrobků od měkkých pájek, přes olověné a cínové výrobky, plechy, odlévané slitiny, plomby, vyvažovací závaží, ložiskové kovy, až po vzduchovkové střelivo zahrnující diabolky pro rekreační a sportovní střelbu a klasické a poměděné broky.

Významnou skupinou výrobků divize Produkty jsou lité a tvářené pájky. Již několik let proto mají Kovohutě zaregistrovánu ochrannou známku Solder (anglicky pájka) pro exportní obchod. Již v roce 2001 začala společnost vyvíjet a vyrábět bezolovnaté pájky, když vyrábí a nabízí pájky Sn-Cu, Sn-Ag, Sn-Ag-Cu a další. Společnost tak reaguje na novou ekologickou legislativu EU a vyrábí ve svých halách i další bezolovnaté výrobky, např. vyvažovací závaží na kola automobilů a plomby. Bezolovnaté pájky se loni podílely na celkovém prodeji pájek 21 % a v letošním prvním čtvrtletí 32 %.

Měkké pájky s důrazem na bezolovnaté pájky pak příbramské Kovohutě vystavovaly ve druhém dubnovém týdnu na svém stánku na veletrhu Amper v Praze - Letňanech, což je mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky. Bezolovnaté pájení tam představily zákazníkům a veřejnosti.

Kovohutě Příbram získaly nové zákazníky

13.04.2005 Společnost Kovohutě Příbram nástupnická, a. s., která je zpracovatelem odpadů s obsahem olova a drahých kovů, odpadů z elektrických a elektronických zařízení a výrobcem olova a jeho slitin, se v druhé polovině března a začátkem dubna prezentovala na dvou významných veletrzích.

Jedna z divizí společnosti, divize Produkty, nejprve vystavovala, a to již posedmé, vzduchovkové střelivo na veletrhu IWA v německém Norimberku, který je zaměřen na zbraně a střelivo pro volný čas i pro sport včetně výrobků, které s tímto zaměřením úzce souvisí. Účast byla využita k propagaci všech typů diabolek - Standard, Boxer a Master pro rekreační střelbu a Match pro náročnější sportovní střelce, broků klasických a poměděných a také k řadě obchodních jednání. Kovohutě zaznamenaly na veletrhu 94 kontaktů, nejvíce z Německa, a jednaly také s partnery ze vzdálených zemí jako je Saudská Arábie, Indie, Indonésie, Thajsko či Mali.

Druhý dubnový týden se pak opět divize Produkty představila se svým stánkem na veletrhu Amper v Praze - Letňanech, což je mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky. Zde vystavovala další z pestré škály svých výrobků. Šlo o měkké pájky a letos s důrazem na bezolovnaté pájky, které divize podrobně představila zákazníkům a veřejnosti. Těmito pájkami tak reaguje na novou ekologickou legislativu EU. Na Amperu společnost zaznamenala 121 oficiálních návštěv z tuzemska a zahraničí.

Export divize Produkty v roce 2004 dosáhl 38 procent z jejích tržeb.

Kovohutě Příbram zpracovávají elektroodpad

09.03.2005 Společnost Kovohutě Příbram nástupnická, a. s., která je zpracovatelem odpadů s obsahem olova a drahých kovů (včetně vytříděných součástí odpadů z elektrických a elektronických zařízení) a výrobcem olova a jeho slitin, začala již koncem minulého roku ruční rozebírání a následné zpracování odpadů elektrických a elektronických zařízení (OEEZ). Cílem ručního rozebírání na jednotlivé komponenty je získat ucelenou představu o materiálové bilanci zájmového elektroodpadu. Tímto se společnost, v rámci projektu Elektroodpad, připravuje na spuštění průmyslové technologické linky s plánovanou kapacitou až 10 500 tun za rok, kdy následně využije dosavadní zkušenosti ze zpracovávání odpadů s obsahem drahých kovů.

Kovohutě přebírají k recyklaci od sběrných dvorů a dalších právnických subjektů například vyřazené malé domácí spotřebiče, počítače, monitory a ostatní kancelářskou techniku, televize, videa či ruční nářadí. Společnost tak kromě výkupu použitých olověných autobaterií poskytuje regionu další ekologickou službu.

Kovohutě Příbram loni výrazně zvýšily tržby

25.01.2005 Společnost Kovohutě Příbram nástupnická, a. s., která je zpracovatelem odpadů s obsahem olova a drahých kovů, odpadů z elektrických a elektronických zařízení a výrobcem olova a jeho slitin, loni utržila přes jednu miliardu korun, což ve srovnání s předchozím rokem 2003 představuje více než 30procentní nárůst.

Zlepšené hospodářské výsledky jsou důsledkem zvyšujícího se prodeje všech tří divizí společnosti a také příznivé ceny olova. Divize Produkty, prodávající mj. pájky (včetně bezolovnatých), střelivo a olověné plechy, dále pokračovala v rozvoji exportu. Divize Drahé kovy pak rozšířila spolupráci se společností Galmet s. r. o. z Dolních Břežan, do které Kovohutě Příbram vstoupily 70procentním podílem. Smlouva byla uzavřena k 31. prosinci 2004. Obě společnosti by tak chtěly využít synergického efektu a zvýšit svůj podíl na trhu v této oblasti. Divize Recyklace pak loni zvýšila účinnost recyklace olověných akumulátorů (tzv. „recycling rate“ baterií) v České republice o 2 procenta a zavedla nové progresivní technologie, konkrétně vakuové odzinkování, odparné chlazení a odsávání dávkování šachtové pece Varta.

Export společnosti dosáhl 39 procent celkových tržeb. V loňském roce Kovohutě také zahájily projekt recyklace elektroodpadu a rozšířily tak svoje ekologické služby pro obyvatele regionu a celé ČR.

Kovohutě Příbram se přeměnily na nástupnickou, a. s.

03.01.2005 Společnost Kovohutě Příbram, která je zpracovatelem odpadů s obsahem olova a drahých kovů a odpadů z elektrických a elektronických zařízení a výrobcem olova a jeho slitin, oznamuje, že se k 31. prosinci 2004 přeměnila na „Kovohutě Příbram nástupnická, a. s.“.

Společnost Kovohutě Příbram, a. s. zanikla bez likvidace k 31.12.2004 a její jmění bylo převedeno na jejího právního nástupce, společnost Kovohutě Příbram nástupnická, a. s. Sídlo nástupce je shodné s původním sídlem společnosti Kovohutě Příbram, a. s. Složení představenstva nástupnické společnosti je stejné jako u zanikající společnosti. Beze změny zůstává i bankovní spojení.

Jediným akcionářem společnosti Kovohutě Příbram nástupnická, a. s. je společnost Brokof, a. s. Kovohutě budou pokračovat v podnikatelské činnosti ve stejném rozsahu a tato změna nemá vliv na vztahy s obchodními partnery a zaměstnanci. Veškeré stávající smlouvy a dohody uzavřené se společností Kovohutě Příbram, a. s. zůstávají i nadále platné a účinné a nevyžadují v souvislosti s touto přeměnou žádné změny či doplňky. V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek je možné Kovohutě kontaktovat – email: , tel.: 318 470 311 (ing. Jarolímek), 225 (ing. Sýkora).